Første element produsert i vår nye fabrikk på Askøy

Vår nye hulldekkefabrikk på Askøy ble ferdigstilt i desember. Igangkjøring og testing av blanderi og maskiner har pågått i januar, og tirsdag 2. februar klokken 13.36 ble det første elementet produsert.

Produksjonsdirektør Hilde Fløgstad, er svært stolt over at de når er i gang med produksjonen. 

- Etter to år med planlegging og en ti måneders byggeperiode er vi nå straks klare til å levere element fra Europas mest automatisert hulldekkefabrikk. Første støp var vellykket, og kvaliteten på hulldekkene var svært god, sier hun.

Fabrikken på Askøy har en makskapasitet på 250.000 kvadratmeter, og ligger i kort avstand fra Bergen sentrum.

- Fabrikken ligger også ved kai og kan sende hulldekker med båt til andre regioner. Mesteparten av maskinene er nyutviklede og ikke i bruk enda andre steder. De har svært høy automatiseringsgrad kontra andre hulldekkefabrikker, sier Fløgstad.

Regionsjef, Johannes Tofte, ser frem til å komme i gang med leveranser fra fabrikken. 

- Vi er allerede i gang med leveranser i regionen, men har den første tiden kjørt elementer fra fabrikken i Mandal. Om få uker starter vi om opp med leveranser til Fylkeshuset i Bergen hvor vi skal levere komplett råbygg med prosjektering, montasje samt stålkonstruksjoner og betongelementer fra egne fabrikker inkludert hulldekker fra den nye hulldekkefabrikken på Askøy. Vi er godt i gang med å tilby komplette råbygg i hele regionen, hvor vi ivaretar prosjektering, produksjon og montasje, forteller Tofte.